Welke sport past bij mij?

Het woord sport is wel een heel algemeen begrip. Van atletiek tot zaalvoetbal zijn er zoveel sporten dat het onmogelijk is om ze allemaal in één artikel te behandelen. De reden waarom iemand aan sport gaat doen kan op zich al even divers zijn.

Bij het formuleren van een antwoord op de vraag welke sport bij iemand past, is het belangrijk om te weten waarom iemand gaat sporten, wat de interesses zijn, wat iemands lichaamsbouw is en of iemand eerder al enige ervaring opgedaan heeft met sporten.

Welke sport past bij mij?
Welke sport is het meest geschikt voor mij?

In welke sport bent u geïnteresseerd?

Houdt u van voetballen, van judo, zwemmen, jeu de boules, kleiduif schieten of skiën? Uw interesse kan in ieder geval al uitwijzen of u een actief iemand of eerder een passief iemand bent. Het kan natuurlijk ook dat u enkel van passief sporten houdt in de bank of aan de toog van het plaatselijk voetbalveld. In dat geval heeft het weinig zin om verder te lezen. Dit artikel is duidelijk niet aan u besteed.

Indien u van een actieve sport houdt waar flink wat fysieke inspanning komt bij kijken, is het een goed idee om vooraleer u een definitieve keuze maakt voor de sport van uw dromen, om eens een geneeskundig onderzoek te laten uitvoeren door een huisarts. Indien er aanwijzingen voor zijn, kan het zijn dat deze u verder verwijst naar een specialist. Dit hoeft niet per se in te houden dat er reden is tot ongerustheid. Het is eerder zaak om de verzekering te krijgen dat u fit genoeg bent, en dat er geen fysieke obstakels in de weg zitten. Zo kunt u met een gerust hart aan sport doen.

Welke sport past bij mij?

Wat is uw lichaamsbouw?

Bent u tenger gebouwd, of moeten er juist een paar pondjes af voor u optimaal aan sport kunt doen? Dan is het aangewezen dat u ofwel een sport kiest waarbij u ofwel spiermassa aankweekt ofwel de nodige calorieën verbrandt. Om te weten welke activiteiten daar het best toe leiden, raden wij u aan om een bezoek te brengen aan een plaatselijk fitnesscentrum of aan een gymzaal waar persoonlijke begeleiders voor u een gepast programma kunnen uitstippelen.

Bent u een ervaren sporter?

Als u helemaal nog geen ervaring hebt met sport, dan raden wij u aan om zeker eerst advies in te winnen. Neem eens contact op met een club of vereniging waar uw interesse naar uit gaat. De meeste clubs geven graag vrijblijvend advies. Zoals bij alles is ook bij het kiezen van de sport die bij u past: ‘Bezint alvorens te beginnen’. Alleen met de juiste informatie in de hand, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.Welke hond past bij mij?

U vindt honden lief, u wilt een hond kopen als gezelschap of als waakhond, of als huisdier voor uw kinderen. Maar welke hond past bij mij? Dit is een … Meer →


Welke sport past bij mij?

Het woord sport is wel een heel algemeen begrip. Van atletiek tot zaalvoetbal zijn er zoveel sporten dat het onmogelijk is om ze allemaal in é&… Meer →


Welke haarkleur past bij mij?

Aan het hebben van een haarkleur worden heel wat eigenschappen toegeschreven. Blondjes zouden dom zijn maar tegelijkertijd meer plezier hebben. Roodha… Meer →