Welke hond past bij mij?

U vindt honden lief, u wilt een hond kopen als gezelschap of als waakhond, of als huisdier voor uw kinderen. Maar welke hond past bij mij? Dit is een allicht een grote beslissing in uw leven; daar bent u van overtuigd, want anders zou u dit artikel niet lezen. Wat ook de reden is dat u een hond wilt aanschaffen, het is van belang dat u eerst bij een aantal dingen stilstaat.

Welke hond past bij mij?
Maar welke hond past bij mij?

Waarom wilt u een hond kopen?

Dit is een uiterst belangrijke vraag. Als u een hond wilt kopen als gezelschapsdier voor uzelf of uw gezin, dan is dat niet hetzelfde als u zich een waakhond wilt aanschaffen. Uiteraard hebben verschillende rassen verschillende eigenschappen, en u kunt er zeker van zijn dat een waakhond andere eigenschappen heeft dan een gezelschapshond. Indien u een gezelschapshond wilt kopen dan is het belangrijk om weten of de hond terecht zal komen in een gezin met kinderen of in een kinderloos gezin. Hierbij dient u te weten dat niet iedere hond geschikt is om samen te leven met kinderen. Sommige rassen kunnen beter met kinderen overweg dan anderen. Ga altijd na of dit het geval is vooraleer u een hond koopt. Of wilt u soms een hond kopen als gezelschap bij wandelingen? Dat kan natuurlijk, en meestal is dit geen probleem: de meeste honden houden wel van een wandelingetje.

Welke hond past bij mij?

Wat heeft een hond nodig, kan ik dat bieden?

De ene hond heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Dat is afhankelijk van het ras dat u zich wilt aanschaffen. Over het algemeen heeft een kortharige hond minder onderhoud nodig dan een langharige. Twijfelt u of dit bij het hondenras dat u voor ogen hebt het geval is? Vraag dan eens raad bij een professioneel hondenkapsalon. Zij zullen u zeker advies kunnen geven.

Welk ras van hond?

Als u zelf fan bent van een bepaald hondenras, dan is de keuze van het ras al vlug bepaald. Indien u het hondenras wilt kiezen in functie van het karakter, dan komt hier meer bij kijken. Dan is het zaak om te bekijken waarom u een hond wilt aanschaffen en het ras in functie daarvan te kiezen.

Een hond van gemengd ras hoeft in principe niet onder te doen voor een rashond. Dit heeft ook te maken met de reden waarom u feitelijk een hond wilt. Voor wat betreft het onderhoud en de verzorging van een hond kunnen we u wel vertellen dat bepaalde rashonden aanleg kunnen hebben voor genetisch bepaalde medische aandoeningen.

Hoeveel kost een hond in onderhoud?

Voor hondenvoer geldt eigenlijk hetzelfde als voor mensenvoedsel. Je hebt aan een kant fastfood tenten en aan de andere kant sterrenrestaurants. Dit is bij hondenvoer net zo. Over het algemeen is het wel zo dat de kwaliteit van goedkoop hondenvoedsel gelijkwaardig is aan die van de duurdere merken. Soms heeft een hond aangepast voedsel nodig omwille van een medische aandoening. Dit kan tot een grote meerkost leiden.Welke sport past bij mij?

Het woord sport is wel een heel algemeen begrip. Van atletiek tot zaalvoetbal zijn er zoveel sporten dat het onmogelijk is om ze allemaal in é&… Meer →


Welke baan past bij mij?

Ons werk vormt een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Een baan brengt brood en zoveel meer op de plank. Wie voltijds werkt, brengt een groo… Meer →


Welk kapsel past bij mij?

Wij willen er allemaal goed uitzien. Daar hoort ook een mooi kapsel bij. Sommige mensen zijn herkenbaar aan hun kapsel en veranderen het nooit, andere… Meer →