Welke haarkleur past bij mij?

Aan het hebben van een haarkleur worden heel wat eigenschappen toegeschreven. Blondjes zouden dom zijn maar tegelijkertijd meer plezier hebben. Roodharigen worden vaak geplaagd, maar hebben er meer zin in en brunettes bruinen het snelst, maar zijn dan weer saaier dan de rest. Wat is hier ook van waar is, het is nu eenmaal zo dat we niet in de hand hebben met welke haarkleur we geboren worden. Sommigen zijn tevreden over hun natuurlijke haarkleur en willen er niets aan veranderen, andere zijn het er niet mee eens en veranderen graag eens van kleur.

Welke haarkleur past bij mij?
Welke haarkleur past bij mij?

Grijze haren?

Voor wie weinig of geen ervaring heeft met het nemen van een andere haarkleur of met geverfd haar, zal dit best een ingrijpende beslissing zijn. Sommige mensen kiezen resoluut voor een bepaalde haarkleur en blijven daar ook bij, (bvb. iemand die haar/zijn haar gaat of laat kleuren om grijze haren te bedekken. Dan is de keuze niet alleen duidelijk maar ook gemakkelijk te verklaren. Feitelijk gaat het hier niet om een nieuwe haarkleur, maar om het behouden van de natuurlijke haarkleur.

Welke haarkleur past bij mij?

Haarkleur kiezen

Wie werkelijk van haarkleur wil veranderen, heeft daar natuurlijk wel zijn of haar reden voor. Het kan zijn dat je dat doet omdat je met de mode wil meegaan, je haarkleur wilt aanpassen aan de kledij die je draagt. In voorkomend geval is het goed dat je je afvraagt of een bepaalde haar kleur wel degelijk bij je past.

Haarkleuren

Of een bepaalde haarkleur geschikt is, is vooral afhankelijk van de volgende factoren:

  • De teint van je huid, en dit is niet te verwarren met etnische afkomst. Onafhankelijk van je huidskleur kan je huid koel of warm overkomen. Voor de meeste mensen werkt een indeling volgens huidskleur en haarkleur niet erg, omdat dit vaak clichématig werkt.
  • Daarom worden huidtypes ook wel eens volgens de seizoenen ingedeeld. De kleur van je ogen: bij blond haar gaat vaak groene of blauwe ogen, bij bruine ogen bruin haar, bij rood haar blauwe of bruine ogen.
  • De kleding: roodharigen kiezen het best voor beige, bruin, groen; bruinharigen voor oranje, bruin, groen, rood, blauw, blondjes voor pasteltinten, paars, blauw, geel, roze, turkoois.

Haarkleuren seizoenen

Welke kleuren goed bij je passen, wordt ook vaak aangeduid met een seizoen. Weet jij welke type je bent, dan kun je een geschikte haarkleur kiezen. De haarkleuren indeling volgens seizoenen:

Lentetype

Hoewel een lentetype vaak blond haar heeft, komen ook roodharigen en brunettes voor. Vaak zal het kleuren van de haren gebruikt worden om een warme ondertoon te bekomen. Grauwe tinten moeten vermeden worden.

Zomertype

Deze zijn van nature blond of bruinharig. De ondertoon is hier grauw. Daarom kunnen highlights (zilver of grijs) een uitkomst bieden.

Herfsttype

Herfsttypes hebben ofwel rode haren of een rode of mahonie gloed in de haren. U kunt deze beter doen uitkomen door warme koperachtige tinten. Asblond is een kleur die u beter vermijdt. Goudgeel kan wel.

Wintertype

Van het haar van wintertypes gaat vaak een bepaalde warmte uit. Deze kan benadrukt worden door een blauwe glans. Te vermijden kleuren zijn rood en rode tinten en highlights die iemand ouder doen lijken. Grijze en astinten zijn wel geschikt.Welke haarkleur past bij mij?

Aan het hebben van een haarkleur worden heel wat eigenschappen toegeschreven. Blondjes zouden dom zijn maar tegelijkertijd meer plezier hebben. Roodha… Meer →


Welk kapsel past bij mij?

Wij willen er allemaal goed uitzien. Daar hoort ook een mooi kapsel bij. Sommige mensen zijn herkenbaar aan hun kapsel en veranderen het nooit, andere… Meer →


Welke sport past bij mij?

Het woord sport is wel een heel algemeen begrip. Van atletiek tot zaalvoetbal zijn er zoveel sporten dat het onmogelijk is om ze allemaal in é&… Meer →